Mogilno. Lewica wspiera budowę lądowiska dla LPR

Przewodniczący Kujawsko-Pomorskiej Rady Wojewódzkiej Nowej Lewicy Piotr Hemmerling poinformował dziś na antenie WASZERADIOfm.pl, że lewica wspiera starania mieszkańców Mogilna o budowę lądowiska dla Lotniczego Pogotowia Ratunkowego w mieście.

Petycję w tej sprawie, z podpisami mieszkańców Mogilna, przekazał do siedziby Lewicy Przemysław Niecikowski.

Piotr Hemmerling w swojej radiowej wypowiedzi podkreślił, że zrozumiałe są oczekiwania mogilnian, które wynikają z troski o bezpieczeństwo mieszkańców, szybką interwencję medyczną, transport sanitarny. Lewica deklaruje pełne wsparcie w tym zakresie. Piotr Hemmerling przekazał petycję posłowi Krzysztofowi Gawkowskiemu, przewodniczącemu Parlamentarnego Klubu Lewicy, który podjął się interwencji poselskiej. Rozmawiał także z Tomaszem Krzesińskim, wicestarostą a zarazem przewodniczącym Nowej Lewicy w powiecie mogileńskim, który takze zdeklarował poparcie.

Dość powiedzieć, że wszystkie możliwości interwencji Lewicy w sprawie tak istotnej dla mieszkańców zostały zaangażowane.

hemmerling radio

Rozmowę z Piotrem Hemmerlingiem na antenie radia przygotowali Sylwia Wysocka i Maciej Januchowski.

Opr. nim, 7 lipca 2021 r.